Lăsăm sau nu copiii să se uite la desene? 1
Fără categorie

Lăsăm sau nu copiii să se uite la desene?

În primii ani de viață ai copilului este important să știm ce este bine și ce nu pentru copilul nostru, pentru că această perioadă contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului.

Lăsăm sau nu copiii să se uite la desene? 2

Timpul petrecut în fața televizoului la desene și jocurile video sunt activitățile cele mai îndrăgite de către copii și care, de obicei, le ocupă o bună parte din zi. Acesta este și motivul pentru care apar multe semne de întrebare în mintea părinților, cum ar fi: „ este bine să îl lăsăm să se uite la desene?”.

Ei bine, dacă vechile studii arătau că nu trebuie să îți ții copilul în fața televizorului, pentru că ar putea avea efecte negative asupra copilăriei, iar acțiunile din lumea virtuală ar putea fi transpunse de către copil în realitate, noile studii demonstrează că aceștia pot face cu ușurință diferența dintre viața virtuală și cea reală. Să nu uităm că în cele mai multe cazuri personajele din desene animate sunt reprezentate de ființe fantastice, caricaturizate.

Lăsăm sau nu copiii să se uite la desene? 3
Lăsăm sau nu copiii să se uite la desene? 4
Lăsăm sau nu copiii să se uite la desene? 5

La ce ajută desenele

Experții sunt de părere că atunci când copiii se uită la desene le este stimulată creativitatea și competitivitatea, aspecte care le vor fi de folos mai tâziu când vor fi nevoiți să se adapteze unor noi situații. Mai mult, replicile din desenele animate îi pot stimula și ambiționa pe copii. De exemplu, celebra replică a lui Ariel din „Mica Sirenă”: „Cine spune că visele mele trebuie să rămână doar vise?”  dovedește că desenele preferate ale copiilor pot avea și un rol educativ, le poate creiona caracterul și le poate activa latura competitivă.

Riscurile conținutelor media

Nu în ultimul rând, nu putem exclude faptul că nu trebuie făcut un exces atunci când vine vorba de timpul petrecut în fața televizorului și nu numai. Este foarte important ca perioada petrecută în fața televizorului să varieze cu cea în care copilul se joacă cu jucăriile, pentru a nu fi rupt cu totul de realitate. Doctorii pediatri și psihologii recomandă ca un copil să se uite la desene animate cel mult trei ore pe zi.

Așadar, desenele sunt un mod bun de a petrece timpul, mai ales atunci când ele devin și educative, iar conținutul media nu este consumat în exces de către copil. Cu ajutorul personajelor din desene animate, copiii își pot crea propria lume fantastică în care lasă imaginația să zboare și creativitatea atinge cote maxime.


Atelierul de zâmbete

Pentru copii este foarte important să simtă că sunt susținuți și apreciați de părinți, iar într-o lume în care autenticul este tot mai căutat, este bine să-i încurajăm pe cei mici să se uite la desene educative. La Smile Foto găsești  tricouri și hanorace cu toate personajele preferate de copii. Dacă și tu vrei să îți susții copilul grăbește-te și prinde ofertele de pe www.smilefoto.ro, ca să-l faci fericit. Vino și tu în atelierul de zâmbete!

Articole similare