Idei de cadouri reusite pentru botez 1
Cadouri

Idei de cadouri reusite pentru botez

Idei de cadouri reușite pentru botez

Dacă ai ajuns aici, cel mai probabil cauți idei de cadouri pentru botez. Ai ajuns exact unde trebuie, pentru că am scris acest articol cu gândul la tine.
Știm că alegerea unui cadou potrivit se poate dovedi o misiune dificilă, mai ales atunci când nu ai mai participat la astfel de evenimente și nu ești familiarizat cu tradițiile existente în materie de daruri de botez. Tocmai de aceea îți propunem să trecem în revistă împreună câteva idei și sugestii de cadouri de botez cu care nu ai cum să dai greș.

Cadouri botez: cum te asiguri că faci cea mai bună alegere?
Jucăriile, hăinuțele, cărucioarele, scaunele de masă, accesoriile pentru mașină sau pentru pătuț sunt doar câteva dintre cadourile pe care le poți oferi fără să greșești.
Sunt utile, practice, iar părinții vor avea cu siguranță nevoie de fiecare dintre aceste lucruri, așa că poți fi tu cel/cea care le oferă, sub forma unui cadou de botez.
Așadar, o primă modalitate de a te asigura că faci cea mai bună alegere ar fi să te orientezi către lucruri foarte practice, care să îi ajute pe părinți cu creșterea celui mic.
A doua modalitate prin care poți să te asiguri că oferi un dar potrivit este să îi întrebi chiar pe părinți care sunt lucrurile pe care și le-ar dori pentru cel mic sau care i-ar ajuta cel mai mult în perioada imediat următoare.

De exemplu, poate au în plan să cumpere un cărucior, dar încă nu au avut timp. Poți alege să îi scapi tu de această grijă cu ocazia botezului.
Ultima modalitate prin care te poți asigura că nu oferi un cadou nepotrivit vizează însăși natura cadoului: alege să oferi un obiect original sau cu o însemnătate deosebită/valoare sentimentală. Poate chiar personalizat, de ce nu?

De obicei un astfel de cadou va face o impresie puternică și, în plus, cu cât e mai personalizat (cu numele micuțului, cu o fotografie a acestuia etc.), cu atât părinții vor aprecia mai mult efortul pe care l-ai investit în alegerea cadoului de botez pentru micuțul lor.

Acum că am aflat împreună cum te poți asigura că faci cea mai bună alegere, îți propunem să vedem și care sunt cele mai potrivite cadouri în funcție de sexul copilului.
Cadou botez fetiță
Pentru fetițe poți alege, de exemplu, bijuterii delicate. Ai grijă, însă, ca acestea să fie confecționate din metale care nu produc alergii pentru că pielea bebelușilor este foarte sensibilă. Poți să optezi, de exemplu, pentru o brățară, o pereche de cercei sau un pandantiv pe care să le personalizezi special pentru micuță.
O altă idee bună ar fi să dăruiești piese vestimentare. La fel, poți să alegi să personalizezi câteva hăinuțe sau poți să oferi chiar și o rochiță de prințesă spectaculoasă, pe care micuța să o poată purta la prima ei ședință foto alături de familie, de exemplu. Ce-ai spune și de o pereche de botoșei croșetați manual? Aceștia se pot transforma, la rândul lor, într-un cadou foarte drăgălaș.
Nu uita că povestea care însoțește cadoul contează la fel de mult ca darul în sine, așa că dacă alegi o variantă precum rochița de prințesă destinată primei ședințe foto, ai grijă să scrii povestioara cadoului tău pe o felicitare și s-o strecori în interiorul ambalajului, pentru ca părinții să poată aprecia inspirația și ideea ta la justa valoare.

Cadou botez băiat

Pentru băieței poți alege, de asemenea, piese vestimentare personalizate. O astfel de hăinuță este o idee de cadou practic, util și simpatic, cu care nu poți da greș.
Un costumaș elegant sau o cămașă cu inițiala numelui vor fi cu siguranță pe placul părinților și, în plus, îi vor face să zâmbească și pe restul invitaților
prezenți la eveniment. În general, orice piesă vestimentară care trece printr-un proces de personalizare va deveni memorabilă, așa că nu ezita să alegi această opțiune ori de câte ori vrei să faci un cadou cu personalitate.

O altă idee bună ar fi să dăruiești jucării. O mașinuță, un robot, cuburi sau alte tipuri de jucării care îl pot ajuta pe cel mic să își dezvolte motricitatea vor fi de mare ajutor. Nu uita, totuși, să iei în considerare faptul că nu toate jucăriile sunt potrivite pentru grupa de vârstă 0-3 ani, așa că ar fi bine să te consulți cu o persoană care te poate îndruma.
Mai poți să optezi și pentru cutiuțe muzicale, jucării personalizate din lemn sau chiar pentru un card cadou, care să le permită părinților să aleagă ei înșiși cadoul perfect pentru bebeluș.

Idei de cadouri pentru botez: pune accent pe valoarea sentimentală!

Dacă vrei mai degrabă să dăruiești un cadou unisex și cu valoare sentimentală, atunci poți alege să îți îndrepți atenția către tablouri canvas personalizate cu o fotografie a copilului. Dacă vrei să obții un efect și mai spectaculos, poți să faci rost de o fotografie cu părinții și cu micuțul lor și să personalizezi tabloul canvas cu această imagine.
Acest tip de cadou se va transforma rapid într-o amintire foarte frumoasă și nu va părăsi niciodata locuința tinerei familii. Până la urmă cine nu ar agăța pe peretele din living sau chiar din dormitor un cadou atât de frumos?

O altă idee ar fi să oferi un album foto în care să pui doar o fotografie cu micuțul și să îi provoci pe părinți să tot adauge fotografii pe măsură ce micuțul lor crește, alături de mici mesaje sau gânduri scrise imediat sub imagini.

Aceasta se poate dovedi o idee de cadou pentru botez reușită, mai ales într-o lume în care păstrăm zeci de fotografii în telefon și avem mult prea puține imagini cu cei dragi în formă fizică.
Ai mai putea să oferi și un mic cufăr făcut pe comandă, cu mai multe sertărașe, în care părinții să poată păstra prima șuviță de păr a celui mic, primul dințișor și așa mai departe.
De asemenea, mai poți alege și seturi de amprentă (cu amprenta mânuței sau a piciorușului bebelușului) sau poți să transformi o înregistrare cu vocea celui mic într-un tablou cu ajutorul tehnologiei existente în centrele specializate în cadouri personalizate.

Concluzii

Așadar, cele de mai sus sunt câteva idei de cadouri pentru botez cu care nu ai cum să dai greș.
Un ultim sfat ar fi ca atunci când alegi cadouri botez să încerci să îmbini utilul cu plăcutul și să oferi un dar care să fie de folos și – în același timp – să aibă și o oarecare valoare sentimentală sau însemnătate.
Nu îți face griji că nu vei găsi cadoul perfect: cadoul perfect poate deveni orice obiect, orice jucărie și orice hăinuță care au fost cumpărate cu drag și cu gândul de a face o bucurie.
Sperăm ca propunerile noastre să îți ofere un punct de plecare și să te inspire să faci cea mai bună alegere! Îți ținem pumnii, iar dacă ai nevoie de inspirație suplimentară, în site-ul nostru găsești o mulțime de produse care se pot transforma în cadouri de botez originale, creative, memorabile!

Lasă un răspuns